Lenen Met Uitkering

Geld lenen met een uitkering – uw mogelijkheden

Geld lenen met een uitkering. Is dat eigenlijk wel mogelijk? Nu zullen traditionele banken u niet zo snel een lening af laten sluiten als u een uitkering krijgt. Maar toch is het mogelijk om een lening af te sluiten wanneer u elke maand een uitkering ontvangt. Er zijn veel kredietverleners op het internet te vinden die u een lening kunnen aanbieden. Dit is zeer aantrekkelijk voor mensen die moeilijk aan lening kunnen komen, omdat ze bijvoorbeeld per maand nog steeds een uitkering krijgen.

Maar u moet uzelf natuurlijk eerst afvragen of het verstandig is om geld te lenen met een uitkering. Vaak is dit niet zo. De uitkering is nou niet echt een vetpot. Met een lening kunt u later goed in de problemen komen. U zult vanaf het moment dat u een lening afsluit, natuurlijk per maand de lening af moeten lossen.

U moet dan natuurlijk niet zomaar een lening afsluiten. U moet eerst weten hoeveel u per maand kwijt bent aan het aflossen van uw lening. Daarna moet u kijken hoeveel u per maand overhoudt aan uw uitkering. Dan kunt u de kosten van het aflossen hiervan aftrekken en kijken of u dan nog wat overhoudt.

Een uitkering is vaak maar van korte duur en bijna nooit vast. Als u een lening afsluit zult wel voor een vaste periode ergens aan vast zitten. Meestal worden kleine leningen over een tijdsbestek van 12 tot 36 maanden afbetaald. Dat is dus 3 jaar. Daar moet u wel rekening mee houden. Als u nog een uitkering krijgt voor 3 jaar, dan moet u zelf gaan kijken of u wel 3 jaar lang uw lening wil aflossen.

Nu lijkt lenen op dit moment de beste oplossing, maar het is niet altijd de oplossing die bij u past. U kunt dan ook het beste eerst uw idee├źn overleggen met iemand, voordat u een besluit neemt. Het liefste met iemand die verstand van geldzaken heeft. U kunt dan het beste een gesprek aan gaan met een financieel adviseur. Dit kan de financieel adviseur van uw bank zijn, maar ook de financieel adviseur zijn van de instelling waar u uw lening wil afsluiten. De mogelijkheden om te lenen zijn er dus wel indien u een uitkering heeft, maar vraag zeker professioneel advies.

adsense 336x280