Lenen Met Uitkering

Hypotheek met uitkering

Ontvangt u per maand een uitkering en heeft u geen vast inkomen? Dan zal het erg moeilijk voor u zijn om een hypotheek af te sluiten. Maar toch zijn er mogelijkheden voor mensen zonder een vast inkomen of uitkering. Het gaat er immers om dat u de maandelijkse hypotheeklasten kunt betalen.

U heeft geen vast inkomen of u ontvangt maandelijks een uitkering. Hoe kunt u dan toch een hypotheek aanvragen? Sommige hypotheek verstrekkers willen wel mensen zonder inkomen of uitkering een hypotheek aanbieden. Vaak vragen ze bewijs waar u uw regelmatige inkomsten mee kunt aantonen. Dit zijn bijvoorbeeld jaaropgaven van vorige jaren.

De hoogte van de hypotheek blijft in principe zeer beperkt. U ontvangt natuurlijk een hypotheek en de hypotheek verstrekkers kunnen uiteraard niet in de toekomst kijken. Ze gaan dan ook uit van de inkomsten die op dat moment binnen komen. En aangezien het niet erg veel is, zult ook niet zoveel hypotheek aan kunnen vragen.

Er zijn verschillende dingen die meegerekend worden als inkomen. Aangezien u alleen een uitkering ontvangt, zal niet alleen de uitkering meegeteld worden als inkomen. Hieronder staan alle dingen die mee worden gerekend als inkomen:

• Alimentatie
• AOW
• ANW
• Pensioen
• VUT
• WIA
• Lijfrente
• In sommige gevallen uw WW uitkering

Maar hoe komt u erachter of u wel in aanmerking komt voor een hypotheek. U kunt dan het beste een gesprek aan gaan met uw hypotheek verstrekker. Vaak nodigen ze u voor een persoonlijk gesprek uit. In dit gesprek kunt u aangeven hoeveel hypotheek u wilt aanvragen. U kunt uw persoonlijke situatie toelichten en uw toekomstplannen toelichten. Aan de hand van dit gesprek zal een financieel adviseur u advies geven over uw persoonlijke situatie. En of het verstandig is om een hypotheek af te sluiten.

Maar dit is natuurlijk ook iets waar u zelf over kunt nadenken. Is het verstandig om in mijn situatie een hypotheek af te sluiten? Probeer dit zo realistisch mogelijk te doen. Vraag anders een buitenstaander om zijn of haar mening. Een buitenstaander zal altijd anders tegen uw persoonlijke situatie aankijken dan uzelf. Het is daarom nooit verkeerd om advies van buitenstaanders te vragen.

adsense 336x280