Lenen Met Uitkering

Lenen aanvragen ondanks uitkering, kan dat?

Of dat je nu in de bijstand zit, in de WW zit of een AOW uitkering krijgt, geld lenen kan altijd, maar je moet wel de gevolgen kennen. Het wordt daarom aangeraden om eerst na te gaan waar je geld kunt lenen, hoeveel je kunt lenen, wat het je gaat kosten en in welke tijd je het geld terug moet betalen. Ga deze gegevens eens met elkaar vergelijken en kijk dan waar je tegen gunstige omstandigheden geld kunt lenen.

Je kunt dus met een gerust hart een lening aanvragen ondanks een uitkering. Maar je moet wel de gevolgen zelf onder ogen zien en hier wat mee doen. Je moet er niet met de pet naar gooien en denken het wordt wel betaald, het gaat er om dat je zelf de verantwoording neemt en het geld ook binnen de afgesproken termijn terug kunt betalen. Het kan zijn dat je partner werkt en dat alleen jij in de WW zit, dan kun je een lening aanvragen op jouw naam en dan zekerheid creƫren doordat je partner werkt en dat je op deze manier het geld op tijd terug kunt betalen.

Bij een lening aanvragen ondanks een uitkering zullen instanties altijd vragen wat voor uitkering je hebt, ben je ontslagen of ben je arbeidsongeschikt verklaard? Hier zit nogal een verschil in want als je niet meer kunt werken, dan heb je ook geen goede kans om weer voor nieuwe inkomsten te gaan zorgen. Is het zo dat je bent ontslagen en dat je daarna weer op zoek gaat naar nieuw werk, dan zullen instanties je sneller een lening geven omdat je dan eerder de lening terug kunt betalen.

Je moet er ook aan denken dat je de rente terug moet betalen. De hoogte van de rente is vaak afhankelijk van het bedrag dat je gaat lenen, als je 1000 euro gaat lenen betaal je waarschijnlijk minder rente dan wanneer je een lening af gaat sluiten van 10.000 euro. Kijk goed naar de aanbieder en bekijk dan de voordelen en de nadelen. Zet deze voordelen en nadelen voor jezelf op een rijtje en maak dan de keuze bij wie je een lening aan gaat vragen ondanks dat je een uitkering hebt.

adsense 336x280