Lenen Met Uitkering

Lenen met bkr en uitkering

Stel, u wilt geld lenen voor een nieuwe auto. U wilt de lening af gaan sluiten bij een kredietverlener, maar dan komt u erachter dat u een BKR registratie heeft. Dat betekent eigenlijk dat u geen lening meer aan kunt vragen. Hoe heeft dit kunnen gebeuren?

Er staan miljoenen Nederlanders geregistreerd bij het BKR. U staat automatisch geregistreerd als u een lening , creditcard of roodstand heeft. U wordt namelijk ook geregistreerd wanneer u geen geldproblemen heeft. Maar minder dan 10% van alle geregistreerde Nederlands staan bij het BKR bekend als wanbetalers of mensen met een betalingsachterstand. Het BKR zet u dan in het systeem en zorgt ervoor dat u niet nog meer schulden kunt krijgen, omdat deze mensen het zich niet meer kunnen veroorloven.

Vaak weten mensen niet eens dat ze geregistreerd zijn als wanbetaler bij de BKR. Als u bijvoorbeeld ooit een rekening twee maanden te laat betaald hebt, kunt u al een A-code krijgen. Zo kan het voorkomen dat iemand in zijn jeugd een A-code is opgelopen en later geen hypotheek kan afsluiten hierdoor.

Maar een negatieve BKR-codering kan ook onterecht zijn. Dit kan bijvoorbeeld door een fout van de geldverstrekker zijn, waar u bijvoorbeeld een lening afgesloten heeft. Dit komt helaas heel vaak voor. U kunt dus jaren vast aan een A-code zitten door een administratieve fout.

Nu zijn er mogelijkheden om te lenen terwijl u een uitkering heeft erg gering. Maar toch zijn er alternatieven. Zo zijn er op het internet veel kredietverleners die krediet verlenen aan mensen die een BKR-codering hebben. Helaas zit hier wel een nadeel aan. Veel van deze kredietverleners nemen in principe een groot risico met u vanuit hun ogen. U zult daar ook extra voor moeten betalen. U zult dus meer rente moeten gaan betalen, dan bij een ‘normale’ lening.

Bekende websites zoals Voorschotje.nl kunt u binnen een paar minuten een bedrag tot 750 euro lenen. Maar u betaald hier wel hoge rente overheen. Daarnaast zult u het vaak de maand erna weer in zijn geheel moeten terugbetalen. Heeft u op tijd geld nodig en weet u zeker dat u het weer binnen een korte tijd terug heeft? Dan is dit een goede optie voor u. Lenen is tevens met BKR is makkelijker met een minilening dan met een persoonlijke lening. Aanvragen voor hogere leningen zullen altijd strenger gekeurd dan die van kleinere leningen.

adsense 336x280