Lenen Met Uitkering

Lenen met uitkering en erfenis

Om recht op een uitkering te houden, mag u niet te veel vermogen hebben. Maar wat doet u als opeens een erfenis krijgt. Want een erfenis is toch ook een vermogen? En misschien wel belangrijker, mag u dan nog eigenlijk wel geld lenen.

Wanneer er een erfenis vrijkomt, zult u dit aan moeten geven. Toch zijn er speciale regels voor erfenissen en uitkeringen. Heeft u bijvoorbeeld voordat u de uitkering aanvroeg de erfenis al ontvangen? Het geld wat u op rekening heeft staan wordt meegeteld als uw vermogen. Als u het al heeft opgemaakt, dan zal de gemeente uw situatie bekijken en zich afvragen of u de erfenis niet te snel heeft opgemaakt.

Maar wat als u de erfenis ontvangt tijdens dat u een uitkering ontvangt. Het ligt vooral aan de hoogte van de erfenis. Als u meer dan de toegestane hoogte aan vermogen heeft, dan kan de gemeente uw uitkering beƫindigen. Dit wilt u natuurlijk voorkomen.

U kunt er namelijk voor kiezen om de erfenis niet te accepteren. Dit kan in sommige gevallen een goede optie zijn. Als het om een kleine erfenis gaat, maar het heeft invloed op uw uitkering dan is het zeker een optie om over na te denken.

Als u van plan bent om te lenen, kunt uzelf natuurlijk ook afvragen of dat nog wel nodig is. Wanneer u namelijk een erfenis ontvangt kunt u dit vermogen gebruiken in plaats van een lening. Ook zult u minder snel problemen krijgen met de gemeente als u de erfenis uitgeeft aan waar u oorspronkelijk een lening voor wilde aanvragen. De gemeente zal wel kijken of u niet te snel uw erfenis uitgeven heeft, maar als het om iets van belang is in uw leven heeft u weinig te vrezen.

Omdat er veel haken en ogen aan het uitkering-stelsel zit, is het altijd verstandig om met iemand te gaan praten die hier meer verstand van heeft. Heeft u toevallig iemand in de familie die veel verstand heeft geld? Of kent u toevallig iemand die financieel adviseur is? Praat met diegene over uw situatie. Iemand van buitenaf kan u een beter advies geven over de ontstane situatie. Zo zal een buitenstaander andere invalshoeken hebben en zal de situatie anders zien dan uzelf. Zo kunt u wellicht sneller tot een oplossing komen.

adsense 336x280