Lenen Met Uitkering

Lenen met uitkering en freelance

Stel, u krijgt maandelijks een uitkering maar u wilt eigenlijk ook voor uzelf beginnen. Mag en kan dit eigenlijk wel? En eigenlijk wilt u daarnaast nog een lening aanvragen om te kunnen investeren in uw nieuwe bedrijf. Maar kan dat eigenlijk wel?

Een lening aanvragen met een uitkering wordt in principe al heel erg moeilijk. Kredietverleners zullen iemand met een uitkering niet zo snel een lening geven. Maar mag u eigenlijk wel als freelancer werken als u een uitkering heeft? Ja, u mag in principe werken als freelancer terwijl u een uitkering heeft. Het heeft echter wel consequenties voor uw uitkering.

Als u van plan bent om als freelancer te gaan werken zal dit zeker effect hebben op uw uitkering. Uw uitkering zal namelijk een stuk lager uitvallen. Een freelancer werkt vaak voor één opdrachtgever. Wanneer u voor meerdere opdrachtgevers gaat werken, wordt u als zelfstandig ondernemer gezien. Dit kan ervoor zorgen dat uw uitkering (tijdelijk) wordt stopgezet.

Uw werk als freelancer geldt niet als uw inkomen. De uren die u als freelancer werkt zullen van uw uitkering worden gekort. Het maakt in principe niets uit als u per maand meer verdient dan wat u per maand met uw uitkering binnen krijgt. Wel zult u dit natuurlijk moeten verantwoorden bij het UWV.

Wanneer u van plan bent om een lening aan te vragen, moet u vooral uzelf de vraag stellen of het verstandig is om een lening aan te vragen. Probeer goed naar uw persoonlijke situatie te kijken en hoeveel geld u per maand binnen krijgt. Bereken hoeveel uitkering u per maand overhoudt, nadat u alle maandlasten betaald heeft. Het is verstandig om uw inkomsten als freelancer er nog even buiten te houden. U werkt immers op freelance basis en kan niet als vast gezien worden.

Daarna is het verstandig om te kijken of u echt die lening nodig heeft. U wilt bijvoorbeeld 5000 euro lenen voor een investering. Dan leent u niet alleen 5000 euro natuurlijk. U zult ook rente over dat bedrag moeten betalen. Daarnaast komen er vaak nog extra kosten bij waarmee u rekening moet houden. Uiteindelijk bent u dus een stuk duurder uit en dan kunt uzelf natuurlijk afvragen of het wel nodig is om een lening af te sluiten.

adsense 336x280