Lenen Met Uitkering

Lenen met uitkering en hoogte

Het lenen terwijl u een uitkering heeft kan erg moeilijk zijn. Veel kredietverleners lenen niet graag aan mensen die een uitkering hebben. Omdat u een uitkering heeft, krijgt u eigenlijk al zeer weinig per maand. Als u bijvoorbeeld een nieuwe wasmachine nodig heeft, dan zal het niet zo makkelijk gaan om dit te gaan kopen. De enige optie lijkt dan om een lening af te sluiten. Alleen zijn kredietverleners niet zo happig op mensen met een uitkering.

Het is misschien eerst verstandig om uit te reken hoeveel lening u per maand aan kan. Als u een lening wil afsluiten, zult u vanaf het moment dat u het leent per maand een vast bedrag af moeten lossen. Het is dan verstandig om uit te rekenen hoeveel u per maand kunt aflossen.

Daarnaast moet er natuurlijk gekeken naar hoeveel uitkering u per maand ontvangt. Als uw uitkering bijvoorbeeld over een paar jaar zal verlopen, kunt u misschien minder geld lenen dan wanneer u een uitkering heeft die nog langer doorloopt. En daarnaast ligt het er ook aan wat voor uitkering u heeft. U zult bijvoorbeeld bij een werkloosheidsuitkering meer geld kunnen lenen dan bij een andere uitkering. U kunt het beste laten informeren door een financieel adviseur.

Wat is de hoogte van de lening als u een uitkering heeft?

Eerst wordt er gekeken naar de hoogte van de uitkering die u maandelijks binnen krijgt. Hier worden dan de maandelijkse lasten van af gehaald en dan blijft het bedrag over wat u elke maand overhoudt. Dan zult u aan de kredietverlener moeten vertellen hoeveel van dat bedrag als aflossing gebruikt kan worden voor de lening. De kredietverlener zal u dan vertellen voor welke lening u in aanmerking komt.

Omdat u een uitkering krijgt zullen veel kredietverleners andere voorwaarden opstellen. Zo zullen ze u ten eerste uitnodigen voor een persoonlijk gesprek. In dit gesprek willen ze graag uw toekomstplannen horen. Als u aangeeft dat u binnen nu en een jaar weer een vaste baan heeft, dan zult een hogere lening aan kunnen vragen. Probeer dit niet als truc te gebruiken, want u zult ook per maand meer af moeten lossen. En als u geen baan heeft, kunt u daardoor in grote problemen komen. Probeer voor uzelf goed te kijken wat verantwoordelijk is en kijk realistisch naar u persoonlijke situatie.

adsense 336x280