Lenen Met Uitkering

Lenen met uitkering en hypotheek

U heeft eindelijk uw droomhuis gevonden. En u wilt graag een hypotheek aanvragen. Maar er is één u heeft een uitkering of uw partner heeft een uitkering. Het wordt dan al heel moeilijk om een hypotheek aan te vragen. Maar zijn er dan toch nog manieren om toch een hypotheek aan te kunnen vragen?

Net als hypotheken zijn er ook verschillende soorten uitkeringen. Als u een WIA of ANW uitkering heef, dan zijn er nog hypotheekvormen waar u voor in aanmerking komt. De andere vormen van uitkeringen kunnen voor veel problemen zorgen. Omdat hypotheek ook een vorm van lenen is, zijn er niet veel kredietverleners een hypotheek willen afsluiten met mensen die een uitkering hebben.

Het probleem ligt is dat het vaak om een sociale uitkering gaat. Deze uitkeringen zijn vaak niet vast of gegarandeerd. Daarnaast zijn er ook veel sociale voorzieningen verschraald en dat maakt het allemaal niet veel beter. In principe kunt u het wel vergeten om een hypotheek aan te vragen. Helemaal als u alleen afhankelijk bent van een uitkering.

Maar zijn er dan geen alternatieven voor een hypotheek? Ja, die zijn er zeker. U kunt natuurlijk ook een grote lening aanvragen. Het nadeel hiervan is echter dat u zeer veel rente zult moeten gaan betalen over het leenbedrag. U moet uzelf afvragen of dat verstandig is in de situatie waar u zich momenteel in bevindt.

Heeft u momenteel een eigen huis en lost u geen hypotheek meer af? Dan heeft u natuurlijk meer middelen. U kunt het vermogen van uw eigen huis gebruiken om hiermee uw nieuwe huis te financieren. Hier zult natuurlijk wel eerst uw huis voor moeten verkopen. Aangezien u al een vrij vermogen heeft, hoeft u geen hypotheek af te sluiten.

Een hypotheek afsluiten terwijl u een uitkering ontvangt is dus niet zo heel makkelijk. Maar er zijn altijd wel oplossingen te vinden. Het beste wat u kunt doen is een gesprek aan gaan met een financieel adviseur. In dit gesprek kunt u aangeven wat uw wensen zijn en uw persoonlijke situatie toelichten. Aan de hand van dit gesprek kan de financieel adviseur u financieel advies geven. In dit gesprek kunt u een stuk wijzer worden over u persoonlijke financiële situatie en wat de mogelijkheden zijn. Een persoonlijk gesprek kunt u vrijwel bij elke kredietverlener of bank aanvragen. Vaak zijn deze gesprekken vrijblijvend.

adsense 336x280