Lenen Met Uitkering

Lenen met uitkering en werken

Lenen met een uitkering, is dat mogelijk? Ja, het is mogelijk maar het is wel heel moeilijk om een lening aan te vragen. Daarnaast ligt het er ook nog eens aan wat voor uitkering u per maand krijgt. Bij sommige uitkeringen kunt u wel lenen en bij sommige niet. En wat als u een uitkering krijgt, maar ook een paar uur in de week werkt. Komt u dan wel in aanmerking voor een lening?

Banken en kredietverleners zullen niet zo snel een lening geven aan iemand die een uitkering krijgt. Zij willen namelijk zekerheid hebben en kijken altijd door een donkere bril. Om het even heel cru te zeggen, er moet wat te verdienen zijn aan u. Wanneer u al een laag bedrag overhoudt per maand, bent u voor banken en kredietverleners niet interessant. Zij kunnen hier namelijk niets aan verdienen en nemen ook een groot risico. Vaak zijn uitkering niet vast en zo zullen er geen financiƫle middelen meer zijn om de lening per maand af te lossen.

Stel, u werkt een paar uur per week, maar u krijgt ook per maand nog een uitkering. Omdat u werkt, zou u dan meer kans maken om een lening aan te vragen? Waarschijnlijk niet, want u werkt nog niet genoeg om er goed van te kunnen leven. U bent nog steeds eigenlijk afhankelijk van uw uitkering. Kredietverleners kijken eerst naar wat u per maand vast verdient. In dit geval is het alleen de uitkering. Helemaal als u freelancer bent, zullen de uren die u maakt niet altijd evenveel zijn. Uw lening wordt dus gebaseerd op uw uitkering.

U kunt natuurlijk ook kiezen voor een wat creatievere oplossing. Lenen is niet altijd de oplossing natuurlijk. Wanneer u snel geld nodig heeft, zijn er ook andere oplossingen om aan geld te komen. U kunt bijvoorbeeld waardevolle bezittingen via Marktplaats verkopen. Wellicht heeft u iets thuis liggen wat u nooit meer gebruikt, maar toch veel geld kan opleveren. Als u van plan bent om een kleine lening aan te vragen, kan misschien het verkopen van waardevolle dingen via Marktplaats een betere optie zijn.

Daarnaast kunt u natuurlijk ook altijd uw bezittingen verpanden. Als u direct geld nodig heeft, kunt u waardevolle bezittingen verpanden. U krijgt dan direct contant geld. Heeft u financieel weer alles op een rijtje? Dan kunt u uw waardevolle bezittingen weer terug kopen.

adsense 336x280