Lenen Met Uitkering

Kan ik lenen met een uitkering?

Een lening aanvragen met een uitkering kan zeer moeilijk zijn. Een uitkering wordt vaak niet gezien als een vast inkomen en dat zult u wel nodig hebben als u een lening wil afsluiten. U zult zich wel afvragen of er geen andere mogelijkheden zijn om toch een lening aan te vragen met een uitkering.

Er is een speciale lening op de markt voor mensen met een laag inkomen. Dit noemen ze ook wel de sociale lening. Dit een lening die de SBN speciaal afsluit met mensen die aan een uitkering zitten of een laag inkomen hebben. U kunt bij de Sociale Bank Nederland aankloppen als u echt geen andere alternatieven tot uw beschikking heeft. Wel zult u duidelijk moeten verwoorden wat u met het geld gaat doen en hoe u het uit wil gaan geven.

Maar u moet het uzelf altijd afvragen of het wel verstandig is om een lening aan te vragen met een uitkering. U krijgt waarschijnlijk al een zeer laag bedrag per maand aan uitkering. Een lening per maand aflossen zal een extra last zijn voor u. U kunt dan het beste eerst gaan kijken hoeveel u per maand kwijt bent aan het aflossen van uw lening. U kunt jaren bezig zijn om een lening af te lossen.

En dat is natuurlijk ook een punt. Wilt u wel jarenlang aan een lening vastzitten? Veel mensen beseffen niet dat als ze een lening afsluiten, ze eigenlijk jarenlang ergens aan vastzitten. U moet uzelf wel afvragen of dat wel wil. De meeste leningen zult u tussen de 12 en 36 maanden af moeten lossen. Dat is dus maximaal 3 jaar lang.

Een lening aanvragen met een uitkering is misschien niet de slimste beslissing die u kunt maken. U heeft al een laag inkomen en als u een lening afsluit zal dit inkomen de komende jaren alleen maar minder zijn door het aflossen. Het is een periode waar u minder geld uit kunt geven door een lening die u in het verleden heeft afgesloten. Het is dus niet zomaar een beslissing die u maakt.

Het is dan ook verstandig om eerst met uw partner(als u die heeft) of met iemand die verstand van leningen heeft. Vaak kunt u bij banken een persoonlijk gesprek met een financieel adviseur aanvragen. In dit gesprek kunt u precies aangeven wat u van plan bent met de lening en hoe u dit wil gaan aflossen. De financieel adviseur kan u dan financieel advies geven. Het ligt natuurlijk aan u zelf wat u hiermee doet.

adsense 336x280